Anadolu Yakası Sürücü Kursları
Ülkemizde ehliyet sahibi olabilmek için sürücü kurslarından eğitim alma zorunluluğu vardır. Kişi önce sınıf ortamında bazı dersler alır. Sonra eğitim pistlerinde araba kullanmayı öğrenir. Eğitimi tamamlayan sürücü adayı, yazılı sınava girerek teorik olarak trafik kurallarını ve araba kullanmayı bildiğini kanıtlar. Yazılı sınavı geçenler daha sonra direksiyon sınavına girer. Müfettişlerin gözetiminde araba süren aday başarılı olursa ehliyet almaya hak kazanır.
Anadolu Yakası Sürücü Kursuları
Sürücü kursu seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Özellikle İstanbul’da Avrupa ve Anadolu yakası arasında seyahat etmek saatleri alacağından evinizin bulunduğu tarafa göre kurs seçimi yapmak yararınıza olacaktır. Sürücü kursunun başarı oranı en önemli kriterdir. “Bu kurstan eğitim alan kişilerin kaç tanesi ehliyet sahibi olmuş?” gibi sorular size eğitmenlerin kalitesi hakkında bilgi verecektir.
Direksiyon kurslarında araştırılması gereken diğer özellik direksiyon derslerinin kaç saat olduğudur. Ehliyet alma sürecinin en önemli aşaması hiç şüphesiz ki direksiyon sınavıdır. Dolayısıyla sürücü kursunun vereceği direksiyon dersleri ne kadar fazla olursa o kadar çok pratik yapma olanağınız olacaktır. Böylece sınavı geçme olasılığınız da o kadar artacaktır.
Anadolu Yakası Sürücü Kursu Fiyat
Ülke genelindeki tüm sürücü kursları Mili Eğitim Bakanlığı’na bağlıdır ve kursların taban fiyatlarını MEB belirler. Fakat bulunduğunuz şehre göre fiyatlar değişebilmektedir. Bu da şehrinizin ortalama sürücü kursu fiyatları ile ilgilidir. Sürücü kursuna ödenen ücretin dışında sınav ücretleri ve ehliyet harcı da öğrencinin ödemesi gereken kalemlerdir.
Anadolu Yakası Ehliyet
Ehliyet alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Sürücü kursuna kayıt olmadan ehliyet alabilmeniz mümkün değildir. Sürücü kursuna kayıt olurken temin etmeniz gereken belgeler de şu şekildedir:
– Kimlik kartı
– Öğrenim belgesi
– Sağlık raporu
– Kan grubunu belirten hastaneden alınan belge
– Biyometrik fotoğraf
– Sürücü sertifikası (Fark Ehliyet)
– Değerli kağıt ve harç bedeli ve vakıf payının ödendiğine dair belge
İstenilen belgeler şehirden şehre ve kurstan kursa farklılık gösterebilmektedir. Bunun için kursunuzdan bilgi almayı unutmayın. Ehliyet alabilmek için sınavdan önce çok pratik yapılmalıdır. Sınav esnasında sakinliği koruyarak yapabildiğinizin en iyisini yapmak sizi ehliyet sahibi yapacaktır.